۲۶ خرداد ۱۴۰۳، ۱۲:۴۸

زارعی مطرح کرد؛

تصحیح عمده اوراق امتحانات نهایی تا پایان خرداد

تصحیح عمده اوراق امتحانات نهایی تا پایان خرداد

رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش گفت: تا پایان خردادماه و با کمک دبیران باید بخش عمده برگه‌های امتحانی تصحیح شود تا این کار با سرعت مناسب به سرانجام برسد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن زارعی، در گردهمایی شورای معاونین و مدیران کل آموزش و پرورش کشور در اصفهان گفت: یکی از راهکارها برای تربیت نسل فکور که محل دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) است، را می‌توان افزایش ضریب تأثیر امتحانات نهایی دانست که باعث مواهب بسیاری برای نظام تعلیم و تربیت و کشور خواهد بود.

وی افزود: رؤسای دانشگاه‌ها اذعان دارند که ورودی‌های اخیر آن‌ها به لحاظ کیفی در وضعیت بهتری نسبت به ورودی‌های سال‌های قبل هستند و این امری ارزشمند است که در نتیجه افزایش ضریب تأثیر امتحانات نهایی فراهم شده است.

زارعی بیان داشت: ابتکار بسیار خوب آموزش و پرورش ناحیه ۳ شهر اصفهان در تجمیع حوزه‌های برگزاری آزمون و اجرای آن در فضاهای متمرکز و با نظم و ترتیب قابل قبول، تحسین برانگیز و قابل تقدیر است.

باید بخش عمده برگه‌های امتحانی تا پایان خرداد تصحیح شود

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش عنوان کرد: تا پایان خردادماه و با کمک دبیران باید بخش عمده برگه‌های امتحانی تصحیح شود تا این کار با سرعت مناسب به سرانجام برسد؛ همچنین در تلاشیم تا پرداخت حق‌الزحمه تصحیح امتحانات در اسرع وقت انجام شود.

وی با تشریح آئین‌نامه مسیر رشد معلمی، اذعان کرد: یکی از عوامل درون‌داد نظام آموزش و پرورش معلم است و ارزیابی شایستگی معلمان باید در بدو و حین خدمت انجام شود که این کار در بسیاری از کشورهای جهان برای معلمان مشغول خدمت در قالب دوره‌های ضمن خدمت انجام می‌شود.

زارعی ادامه داد: بر اساس سند تحول بنیادین و برای اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان، ارزیابی شایستگی‌های معلمی در دستورکار قرار گرفت؛ اما به دلیل سرعت بالای اجرای کار در مرحله نخست، امکان بازنگری در چالش‌ها وجود نداشت و اکنون در حال انجام این کار هستیم.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش تصریح کرد: برخی داده‌هایی که از مدیران مستقیم دریافت می‌شد به دلایل مختلف قابل استناد نبود و در بازنگری صورت گرفته، این شاخص تغییر خواهد کرد تا تسلط معلم بر دانش تخصصی رشته خود و نیز دانش او در حوزه تعلیم و تربیت سنجیده شود.

وی با بیان اینکه این سنجش نیازمند آزمونی است که در مرحله نخست اجرای قانون رتبه‌بندی امکان آن فراهم نبود، عنوان کرد: در زمینه سنجش شایستگی‌های حرفه‌ای نیز باید میزان موفقیت معلم در کاربست این شایستگی‌ها مورد سنجش قرار گیرد.

نظرسنجی از عملکرد معلمان قبل از توزیع کارنامه

زارعی اضافه کرد: در آئین‌نامه مسیر رشد معلمی، تغییراتی حاصل شد که بخشی از آن دریافت نظرات ذی نفعان یعنی دانش‌آموز و اولیا است که امروز امکان آن فراهم شده است و قبل از دریافت کارنامه، دانش‌آموزان و اولیا باید نظر خود را بیان کنند و سپس کارنامه را دریافت کنند و بخش دیگر نیز دریافت نظرات ذی‌ربطان است که نظر گروه‌های آموزشی دریافت خواهد شد و فرایند آن به گونه‌ای طراحی شده که مشکل سوگیری نداشته باشد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش در رابطه با مبحث بررسی شایستگی‌های تخصصی نیز اذعان داشت: برای این کار، در ابتدا تعیین سطح اتفاق خواهد افتاد و در مقابل آن دوره توانمندسازی متناسب با میزان نیاز برای هر معلم تعریف خواهد شد؛ هم‌چنین روش‌های رشد و آموزش شامل هدایت‌گری، مربیگری، درس پژوهی و اقدام پژوهی، فعالیت‌های فرهنگی و یادگیری خودگردان هستند.

طراحی چند مرحله آموزشی و ارزشیابی برای رشد معلمان

وی با بیان اینکه اجرای مسیر رشد معلمی برای معلمان در حال خدمت در چند مرحله طراحی شده است، بیان کرد: این مراحل شامل نیازسنجی، طراحی دوره آموزشی و پایش و ارزشیابی است و در دو بخش ارزیابی دوره و ارزیابی همکاران انجام خواهد شد تا در نهایت اثربخشی دوره‌های برگزار شده باید در کف مدرسه و در میان دانش‌آموزان سنجیده شود و ارتقای رتبه‌بندی منوط به طی‌کردن این فرایند خواهد بود.

زارعی خاطرنشان کرد: با این آئین‌نامه موضوع جذب، ارتقا و نگهداشت نیروی انسانی در آموزش و پرورش تا حد زیادی سامان‌دهی خواهد شد و برکات مطلوبی خواهد داشت.

کد خبر 6136937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نگران ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۷
      0 1
      سلام, بله امتحانات نهایی از کنکور بهتر است چون ارزیابی درستی از دانش آموزان دارد، به شرط آنکه جلوی هرگونه تقلب گرفته شود.
    • مدینه IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۸
      0 0
      سلام واقعا بچه های یازدهم تجربی واقعا امتحانشون سخت بود چرا آخه کشوری که بود چرا مدرسه دیگه باید برن بدن خب استرس گرفته هم بخاطر ساعت امتحان
    • طاهرخانی ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۸
      0 0
      سلام خواهشاً بگذارید نظام آموزش و پرورش طبق قبل باشه بچه ها ی ما که موش آزمایشگاهی شما نیستند یک سال توصیفی یک سال ششم یه سال پیش دانشگاهی الان هم نهایی که چه بشه شما هم که می دانید این روش غلطیه جوابگو نیست بذارید دانش آموزان درس های خودشون رو بخونید هر کس خواست بره دانشگاه هر کس نخواست حداقل مدرک
    • مریم IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۹
      7 0
      لطفا تعداد دفعات ترمیم معدل رو افزایش بدین اینجوری جوونا رو بدبخت نکنین
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۹
      4 0
      فقط خواهشا با دقت اصلاح کنید تا حق کسی پایمال نشه